Khamis, 4 Mac 2010

Chicago

Chicago merupakan sebuah bandar besar di Illinois. Memang betul-betul besar gile dan busy gile2. Kitorg sampai kat chicago time malam dan stay kat umah Aunty SAra, salah seorg pegawai MSD(MAlaysian Student Dept.) di situ. MAse mula2 masuk chicago daripada IOwa memang sakit hati betul laa. Setiap 10 minit je kene tol. tensen2. Kami stay di Chicago selama satu hari jek. Esok malam tuh dah blaa.

Chicago laa bandar pertama yang buka mata kitorang sume tentang betapa besarnya dan modennye US ni. Selama di Iowa sepanjang satu sem FAll tuh, mentaliti kitorang sume asek pikir yang MAlaysia lagi maju daripada US (sbb bangunan kuat2 tggi pon 3 tingkat je kat IOwa ni). bangunan2 kat Chicago mmg besar gedabak n pencakar langit gakk laa.


Sesampainya malam tuh, kami semua berkenalan dengan family Aunty SAra: Uncle Mud, NAsir, dan NAdia.

Pagi esok tuh, lepas makan2 breakfast yang disediakan gadis2 sunti yang membantu Aunty Sara, kitorg maen snowball fight, buat snowman dan bersihkan kete yang tertimbus snow.



Membuat Snowman Di depan rumah Aunty Sara



Sejuk2 pastu plak lupe bawak glove, dek kerana excited aku maen gak bare-handed. hahah best gle main snow! drpd kecik kot teringin.......huhuhuhu. kitorg siap amek katilnya rangka buat jadi markas utk penghalang lawan 2team. menarek gle!!!
Akan tetapi, malang tidak berbau. MAse team aku da nak menang and conquer team satu lagi, aku salah lompat dan injured lutut lame terjadi kembali. Team aku di-declare kalah kerana General Down. hahaha
Ni ade video sket aku share

video
video



Then NAdia ajak pergi Old Orchard(mcm shopping complex) bersama budak2 Indiana-bloomington





Lepas tu, dengan kepakaran dan pengalaman Ajwad, kitorg sume bergerak ke stesen train
untuk pergi ke pusat bandar Chicago. (1st time naik tren kat US)




Tunggu Train kat stesen









Daripada stesen tengah2 bandar tuh kitorang naek Cab dan pergi ke Millenium Park. Time tu sejuk gile and mmg tengah hujan salji. brrrrrrrr


KAt Depan kacang besar Millenium Park



Kat DEpan Dinasaur besar Millenium Park






Millenium Park


Selepas Millenium Park, Kitorang makan kat kedai Thai depan tuh then balik Straight pg KFC HAlal plak.






Gambar bersama dak2 Michigan State Uni+ Indiana Bloomington



Then malam tuh pukul 1 pagi trus bergerak ke Purdue Uni,Indiana.

2 ulasan:

Azhaw berkata...

best gileer mel..ak dtg us la gitu..haha

shamel berkata...

datang ahh zahaw
seryes best doo